SIVK

Studio ilse van klei is een grafisch ontwerpburo gespecialiseerd in visuele identiteiten, boeken, magazines en prints.

De studio bestaat uit Ilse van Klei, Bas Rellum en een netwerk van freelance experts.

Bas Rellum, Ilse van Klei, SIVK, studio ilse van klei
De essentie onderscheidend verbeeld

Klinkt groot? Dat is het ook. Maar dit is precies wat het verschil maakt. We zijn gedreven om de essentie van een organisatie, merk of verhaal te vertalen en visueel op te laten vallen. Een ontwerp dat klopt, in vorm en inhoud. We zoeken steeds naar eigenheid, want dat blijft hangen.

Liefde voor print, oog voor detail

We houden van inkt en papier. We houden van typografie, tactiliteit, contrast, slimme afwerkingen en details. Door een afgewogen combinatie van papier, inkt en techniek versterken we het karakter van het ontwerp. Het resultaat is bijzonder tactiel drukwerk.

Ervaring en vakmanschap zorgen ervoor dat we weten wat te onderzoeken. Aandacht, experiment en kwaliteit staan in dit onderzoek centraal. Door een voortdurende nieuwsgierigheid werken we met plezier en overgave.

Opdrachtgevers

Wij werken voor grote en kleine opdrachtgevers in de kunst en cultuur, semi-overheid, wetenschap, projectontwikkeling, horeca en retail.

Samenwerken? We ontmoeten je graag persoonlijk. Bel, mail of kom langs.

Over
Bas over Ilse:

Ontwerpmachine met de mooiste handen die ik ken. Ontwerpt zoals een vis zwemt.  Snel in het zien en realiseren van verfijnde oplossingen. Technische padvinder. Grote kennis van fonts en typografie.

Ilse over Bas:

Bas is sterk in het vinden van de kern en daar dichtbij blijven. Hij is van nature nieuwsgierig en op een fijne manier kritisch. Door zijn sterk analytische vermogen weet hij vlug de hoofdlijnen te ontdekken. Door vele uren schilderen en zeefdrukken is kleur zijn expertise. In stijl is Bas uitgesproken grafisch met een voorkeur voor heldere lijnen. Hij zal eerder iets weglaten dan toevoegen en zoekt in vorm en techniek naar simpel én slim.

Awards & media

International Corporate Media Award Gold 2020 / Magazines Print
International Corporate Media Award Bronze 2020 / Book Cover
International Corporate Design Award Gold 2018 / Logo
International Creative Media Award Gold 2018 / Magazine Concept
Antalis Award 2017 / Uitnodiging

Ons werk verscheen in de Grote Nederlandse Kunstkalender 2019 en de Grote Rotterdamse Kunstkalender van 2016 en 2014.

Een print uit onze serie square dot prints was onderdeel van de expositie Publieke Werken 2020. Ook was een grote selectie van prints te zien in een in-store expositie bij Margreeth Olsthoorn.

De Monsterkamer interviewde ons over papier, lees hier hoeveel daarover te vertellen is. Later is dit artikel geselecteerd voor publicatie in het blad Print Matters.

 

Foto’s: Manuele Porceddu