SIVK

Studio ilse van klei is een grafisch ontwerpburo gespecialiseerd in visuele identiteiten, boeken, magazines en prints.

De studio bestaat uit Ilse van Klei, Bas Rellum en een netwerk van freelance experts.

Bas Rellum, Ilse van Klei, SIVK, studio ilse van klei
De essentie onderscheidend verbeeld

Essentie

We starten met een grondige analyse van de wensen en het doel van de opdrachtgever. Sommige opdrachtgevers weten al wat de essentie van hun verhaal is, met andere opdrachtgevers zoeken we hier samen naar. Dat gaat vanzelf, we kunnen niet anders dan doorvragen tot we het juiste inzicht hebben.

Concept

Als we weten wat de kern is, definiëren we het concept. Dit conceptuele kader vormt de basis en gebruiken we later om onze ontwerpen aan te toetsen. We zoeken aan de hand van het concept de meest geschikte invalshoek voor de juiste vorm en uitwerking.

Onderscheidende verbeelding

En dan, ontwerpen. Met alles wat we te weten zijn gekomen kunnen we gaan verbeelden. Onderscheidend, want dat beklijft. Echte eigenheid leidt tot een herkenbare identiteit en versterkt het verhaal.

 

Liefde voor print, oog voor detail

We houden van inkt en papier. We houden van details. We houden van sterke typografie, contrast, tactiliteit en slimme afwerkingen. Het karakter van het ontwerp verdiepen we door een afgewogen combinatie van papier, inkt en veredeling. Het resultaat is sterk tactiel drukwerk.

Ervaring en vakmanschap zorgen ervoor dat we weten wat te onderzoeken. Aandacht, experiment, helderheid en kwaliteit staan in dit onderzoek centraal. Voortdurende nieuwsgierigheid maakt dat we met plezier en overgave werken.

 

Opdrachtgevers

Wij werken voor zowel grote als kleine opdrachtgevers uit diverse sectoren, waaronder kunst & cultuur, semi-overheid, architectuur, wetenschap, horeca, projectontwikkeling en retail.

Samenwerken? We praten graag live verder. Bel, mail of kom langs.

 

Awards & media

International Corporate Design Award Gold 2018 / Logo
International Creative Media Award Gold 2018 / Magazine Concept
Antalis Award 2017 / Uitnodiging

Ons werk verscheen in de Grote Nederlandse Kunstkalender 2019 en de Grote Rotterdamse Kunstkalender van 2016 en 2014.

De Monsterkamer interviewde ons over papier, lees hier hoeveel daarover te vertellen is. Later is dit artikel geselecteerd voor publicatie in het blad Print Matters.